Veertig jaar geleden won de lokale renner Jan Bogaert voor het eerst de jaarlijkse kermiskoers in Temse. Hij zou dat later nog drie keer herhalen. Nu nog organiseren de Jan Bogaert Vrienden elk jaar weer de Jan Bogaert Classic voor wielertoeristen.

13 Jan Bogaert

De Jan Bogaert Classic is een heroicaklassieker van de Vlaamse Wielrijdersbond. Men kan kiezen uit 2 lange afstanden voor wielertoeristen, een afstand voor de familietocht en een lady fun-tocht van 70 km voor de vrouwelijke wielertoeristen. Vertrekken kan tussen 7 en 10 u. voor de 125 km, van 7 tot 11 u. voor de 70 en 90 km en van 10 tot 14 u. voor de familietocht van 30 km.

32 Jan Bogaert

De aantrekkelijke, volledig bepijlde omloop voert doorheen het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen, langs rustige wegen in een grotendeels polderachtig landschap. De familietocht verkent de Schelde- en Durmedijken in de omgeving van Tielrode.

17 jan bogaert

Bij vorige edities werden telkens tussen 1500 en 2000 deelnemers genoteerd. Als de weergoden van de partij zijn, wordt ook nu weer gerekend op meer dan 2 000 inschrijvingen. Op het einde van de rit ontvangt elke deelnemer een geschenk. De deelneemsters aan de lady fun-tocht krijgen na afloop nog een extra attentie.

86 jan bogaert

Nadere info over Jan Bogaert, de Jan Bogaert Vrienden en de Jan Bogaert Classic: http://www.janbogaertvrienden.be.

Bovenstaande foto: Jo Clauwaert; nevenstaande foto’s: Ronny en Roddy De Schepper; onderstaande foto van Jan Bogaert op het WK in Goodwood Erik Westerlinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.