Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap dient natuurlijk enige luister te worden bijgezet. Zo zijn vandaag het Gravensteen, het Belfort, het Stadhuis, de Sint-Baafsabdij, de Gouverneurswoning, het Stadsarchief en de universitaire Aula gratis toegankelijk. Overal zijn ook geleide bezoeken voorzien, maar de uren zijn zo divers, dat je daarvoor beter eens belt naar de dienst Monumentenzorg (09/223.99.77). * Er is slechts één uitzondering, het Gravensteen. Maar hier is dat niet nodig, want er is op zich al spektakel genoeg met duellerende ridders, afgerichte valken en dies meer * Middeleeuwse muziek valt er ook te beluisteren, maar het « officiële » concert (met het symfonieorkest van de Vlaamse Opera) heeft om 20.30 uur plaats op het Sint-Baafsplein of bij regenweer in het NTG. *Maar ook de jonge Vlamingen moeten niet in de kou blijven staan (althans toch niet volgens de weerman), want op het Sint-Pietersplein heeft vanaf het middaguur een rockfestival plaats met als hoofdattractie later op de avond Chris Whitley (foto Dina Regine via Wikipedia) en Luka Bloom. * Al deze activiteiten zijn gratis. (HLN, 11/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.