Ik heb het al een paar keer geschreven: in deze periode van het jaar keren “verjaardagen” zowel van de Tour als van Torhout-Werchter steevast terug. En deze keer vallen ze zelfs samen! (Foto’s Jo Clauwaert)

Inderdaad, voor Herman Schueremans blijft de overwinning van Ludwig Wijnants in een truitje van Torhout-Werchter in 1986 nog altijd het hoogtepunt van zijn engagement in het wielrennen, maar een jaar later kwam de overwinning van Herman Frison er toch ook dichtbij! Torhout-Werchter was ondertussen niet meer de hoofdsponsor van de ploeg (maar wel Roland, de fabrikant van muziekinstrumenten), maar deze keer won de renner van “zijn” ploeg niet een dag vóór Torhout-Werchter (zoals in het geval van Ludwig Wijnants), maar terwijl het festival volop bezig was. Herman Frison zorgde dan ook voor een feestje op de festivalweide. En later op de dag maakte Marc Sergeant het feestje compleet door voor een tweede Vlaamse ritzege te zorgen!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.