Speciaal om collega Bert Verhoye, de grote promotor van de beiaardmuziek, een plezier te doen, beginnen we met het concert van de Duitse beiaardier Wilhelm Ritter, om 21 uur te horen in de wijde omtrek van het Sint-Baafsplein * Om 15 uur zijn we dan in het Museum voor Volkskunde reeds naar « De vuurgodin » gaan kijken, want zo’n titel slaan we niet af * Die zou als film niet misstaan in de reeks klassiekers die in het café van Vooruit vanaf morgen telkens om 22 uur worden gebracht. Er wordt geopend met « The Maltese Falcon » en maandag is er « The Piano » * Maar echte pianoliefhebbers zitten op dat moment in Trefpunt, waar Johan Desmet de tenor Marc Van Malderen begeleidt. We herinneren ons Van Malderen nog als Nero in « Het Rattenkasteel » van Desmet en ook in « De Orkestrepetitie » van Wim De Wulf was hij goed op dreef. Het repertoire bestaat uit een lach en een traan en de nonsens van Kamagurka mogen natuurlijk ook niet ontbreken * Zondagochtend wordt er overigens ook niet onaardig piano gespeeld door Alexander Leman, in de Academie voor Taal en Letterkunde. (HLN, 28/6/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.