Dit jaar bestaan The Romantics 29 jaar. Twee weken geleden mochten ze het afscheid van Luc De Rijck, burgemeester van Temse, nog opluisteren. Er was steeds een heel goede verstandhouding met Luc De Rijck. En kijk, op 9 augustus spelen ze opnieuw op de Markt in Temse in het kader van de beiaardconcerten dan nog wel. Aanvang 20 uur. 

The Romantics First Edition, zoals hun Facebook-pagina officieel heet, namen een start in 1993 onder de naam The Romantics. Bezetting was : aan drums Marcel De Cauwer (vroegere drummer van The Pebbles en Vaya Con Dios), Roland Rolus aan leadgitaar (ex-The Jumpers), Eddy Rooms aan keyboard (ex-The Dinkies) en Freddy Van Hoecke aan de basgitaar. Deze laatste werd ziek en is in 1997 vervangen door Maurice Keghels (ex-Little Jimmy and The Sharks). Tussen 1998 en 2001 werd onder leiding van manager Bob Lanoye drie keer op tournee gegaan in Kreta, telkens samen met een 40-tal fans.

Tussen 1998 en 2005 waren ze ook de vaste begeleidingsgroep van o.a. Dave Berry en J.Vincent Edwards als deze in België op tournee waren. Ze speelden ook samen met onder andere Micha Marah, Bart Herman en Alana Dante. Ze waren een begrip in gans Vlaanderen en speelden wekelijks van Limburg tot de kust.

In 2003 werd de drummer vervangen en kort daarop ook de keyboardman, als ik mij niet vergis door Luc Smets (ex-Pebbles). Daarna volgden in 2005 door ziekte de bassist en de leadgitarist en de originele Romantics waren verleden tijd. In 2012 werd op de Grote Markt in Sint-Niklaas 20 jaar Romantics gevierd, als huldebetoon aan hun overleden manager Bob Lanoye. Toen speelden zowel de oude bezetting als de nieuwe samengestelde groep.

De vier pioniers kregen er terug zin in en een reünie was een feit. Alleen was er een probleem met de naam. Die was immers overgenomen door hun vervangers. Na enig brainstormen voegden ze er gewoon “first edition” aan toe. Het is niet de bedoeling dat ze nog wekelijks op de planken staan maar een tweetal keer per maand. De “oude” fans zijn hun blijkbaar niet vergeten want meer en meer vinden ze de weg terug naar hun optredens. Deze 70-plussers plooien dus niet en hebben er nog steeds plezier in. Op 11 september spelen ze b.v. op het provinciaal domein De Ster om 16.30u tijdens Stella Musica. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.