Vanavond heeft de laatste opvoering door het « oude » NTG plaats. In « Professor Bernhardi » geven de vertrouwde gezichten, met aan het hoofd een schitterende Nolle Versyp (foto), nog eens het beste van zichzelf. Op de voorstelling van het nieuwe seizoen eergisteren, riep de nieuwe directeur Jean-Pierre De Decker op om deze opvoering niet onopgemerkt te laten voorbijgaan. Zoals bekend heeft DeDecker zelf al deze mensen aan de deur gezet. Dat klinkt dus zo’n beetje als Schweitzer die oproept allen massaal naar Renault-Vilvoorde te trekken! * Sans rancune. Niet iedere acteur of actrice « turned gracefully old » trouwens, zodat Jean-Pierre niet helemaal ongelijk had om zijn « stal » te vernieuwen. Ook zijn programmatie doet ons reeds watertanden. Nu nog die supporterende pubers (studenten die nog examen moeten afleggen bij hem?) weren op persconferenties en we zijn er, JP! * Zondagochtend speelt in de Kon.Academie clavecinist Guy Penson en in de Sint-Michielskerk brengt het orkest Zanglust de « Messa di Gloria » van Puccini. Het koor heet niet Speellust maar Nova Fuga. (HLN, 14/6/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.