Eliane Reyes (foto YouTube) werd geboren in Verviers. Al op heel jonge leeftijd leerde haar moeder haar piano spelen.

Sinds haar twaalfde volgt ze les bij Jean Claude Vanden Eynden. Haar eerste recital gaf ze op vijfjarige leeftijd. Op haar elfde speelt ze in het beroemde Concertgebouw Amsterdam en wordt ze uitgenodigd op het festival Tibor Varga in Sion. In 1990, op dertienjarige leeftijd, behaalt ze de eerste prijs op de nationale wedstrijd van het Gemeentekrediet. Een jaar later behaalt ze de eerste prijzen piano en kamermuziek met onderscheiding en grote onderscheiding aan het Koninklijk Muziek-conservatorium in Brussel. In de jaren negentig won Eliane Reyes diverse internationale wedstrijden. In 1999 nam ze deel aan de Koningin Elisabethwedstrijd, waar ze onder meer het Pianoconcerto van Schumann bracht, dat ze dat jaar ook in Gent speelde.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.