Dat ’t Spelleke van de Folklore in volle Elisabethwedstrijd deze namiddag met « De toverviool » uitpakt, is niet echt een verrassing * Aan de viool worden in de volksmond vaak toverkrachten toegeschreven, wie er goed kan op spelen heeft zogezegd een pact met de duivel afgesloten. Denk hierbij zowel aan Paganini als aan de country-song « The devil came from Kansas ». Jean-Michel Alexandra komt niet van Kansas, maar van Rouen, maar toch doet hij met zijn Spaans programma in het gratis zondagochtendconcert in de Academie voor Letterkunde aan die duivelse betoveringen denken * Op datzelfde moment heeft in het Burgcentrum een klassiek Indisch concert plaats, gevolgd door chicken tandoori (foto). In de namiddag volgt er een theoretische uiteenzetting over Indische muziek en na exotische broodjes wordt ’s avonds deze happening afgesloten met muziek en dans * Tot slot tweemaal jazz. Vanavond om 22 uur het Dominique Vantomme trio in de Hotsy Totsy en maandagavond om 21 uur het Jazz Lab B 11 in Trefpunt. Tweemaal gratis toegang ! (HLN, 7/6/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.