Morgen zal het vijftien jaar geleden zijn dat er in het Gentse Kuipke een muzikale happening plaatsvond onder de titel le Tour à Gand.

Het betrof hier uiteraard een opwarming voor de Tourrit van 9 juli die op de Charles de Kerckhovelaan zou aankomen (je weet nog wel: die incidentrijke massasprint gewonnen door Gert Steegmans vóór zijn kopman Tom Boonen).
Volgens de FB-pagina Zangtalent.be was het een organisatie van vader en zoon Orlans, maar de gelijknamige CD die ermee werd gelanceerd, was als ik me goed herinner één van de laatste exploten van confrater Rudy Moeraert en zijn toenmalige werkgever “De Gentenaar”.
Mijn eigen exemplaar ligt helaas in Dendermonde (of zou ik het zelfs naar mijn zoon in Tenerife hebben gestuurd?), daarom kan ik enkel op Zangtalent.be afgaan. En zij brengen in herinnering dat het vooral Kurt Burgelman (van Biezebaaze) en de Popkoning Jean-Pierre Maeren (die overigens die dag jarig was) waren die de nummers brachten, maar dat b.v. ook Yvonne Delcour van de partij was.
Bij de happening zelf waren ook nog andere artiesten aanwezig. Zo herinner ik mij Laura Lynn, die op dat moment ontzettend populair was. Toevallig ging ze samen met mij naar buiten en zo maakte ik het mee dat ze een beetje lastig gevallen werd door “fans”, die een beetje te diep in het glas hadden gekeken vermoedelijk. Maar ik moet zeggen dat zij die vriendelijk maar kordaat op afstand hield. Klasse!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.