Literatuur is ons thema vandaag. Het gebeurt immers niet vaak dat een Algerijnse schrijfster hier op bezoek is. In « Oneindig is de gevangenis » beschrijft Assia Djebar het leven van de Algerijnse vrouw en zoals men aan de titel reeds kan merken, is het geen pretje. Ze vertelt erover deze middag om 12.30 uur in Fnac * Vanavond om 21 uur is het Cyclo Cryptisch Dichterscollectief te gast in Cocteau (Palfijnstraat). Dit in het kader van « les visiteurs du soir » ofte « eigenzinnige snuiters op zoek naar avontuurlijke combinaties ». Zoals dans en gitaar bijvoorbeeld. Els Reynaert danst immers tussendoor, begeleid door Jacky Walriet. Tenzij het flamenco is natuurlijk, dan is het vrij logisch * « Henry » is ook een rare snuiter, maar dan niet zozeer in de komische betekenis van het woord. Zijn verhaal wordt om 20 uur verteld in Vooruit door Peter De Graef (foto). * En in de Kopergietery spelen om 15 uur de Zes « In volle zee » van Slawomir Mrozek. De Zes zijn met drie. Zo logisch als wat. (HLN, 28/5/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.