Vanavond vindt dan eindelijk de première plaats van « Papalagi », het exotische project van Lod, waarbij toespraken die in de mond zijn gelegd van een opperhoofd van Samoa, gekoppeld worden aan muziek van Bob Marley. Deze première was reeds vorige week voorzien, maar werd toen uitgesteld. Het aanvangsuur in Vooruit is wel 22 uur gebleven. * Misschien dat dit wel toelaat om daar vooraf nog eens naar « Fase » te gaan kijken, de choreografie waarmee Anne Teresa De Keersmaeker in 1982 (reeds!) doorbrak. Het is vooral interessant om vast te stellen dat Anne Teresa zelf opnieuw dit stuk op muziek van Steve Reich danst, samen met haar toenmalige partner Michèle Anne De Mey. * Maar wie liever inhaakt op het « exotische », die kan beter naar de Lakenhalle waar eveneens om 20 uur het Japanse koor Tokyo Josei Gasshodan optreedt. Ze doen dit op uitnodiging van Cantabile en samen met dit Gentse koor brengen ze dan ook Japanse volksliederen bewerkt door Toru Takemitsu en Vic Nees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.