Vandaag is het 55 jaar geleden dat Marcel Maes (1944-1997) uit Deurle als enige Vlaming ooit de Vredeskoers heeft gewonnen (vóór de Bulgaar Angel Kirilov en de Pool Jan Magiera, zie foto).

Jammer genoeg was het ook voor hem zijn enige succes. Iedereen had gedacht dat deze overwinning een opstapje zou zijn voor een succesvolle profcarrière (we keken toen nog altijd uit naar een opvolger van Sylveer Maes – overigens geen familie – in het rondewerk), maar een 49ste plaats in de Ronde van Frankrijk een jaar later was zijn enige resultaat op dat vlak. “Op de leeftijd van 28 stopte hij reeds en werd kraanman. Toen hij 52 was werd hij te Wondelgem op het fietspad gegrepen door een wagen die in dezelfde richting reed. Marcel, nog steeds een fervent wielertoerist, was op slag dood,” schrijft Wilfried Journée op de Wielersite.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.