De tenor Huw Rhys-Evans uit Wales zong vrij onopgemerkt een zeer uitgebreid fragment uit “L’Elisir d’Amore” (w.o.”Una furtiva lagrima”) tijdens de BRT-wedstrijd 1990, maar Marc Clemeur merkte hem blijkbaar toch op, want hij kreeg kort daarop de rol van Malcolm aangeboden in Verdi’s “Macbeth”. Hij verving in “Die Hochzeit des Camacho” van Jos Van Immerseel in Terneuzen (1992) Alessandro Safina (*) als Vivaldo, maar had blijkbaar evenzeer last van diarree.

Born in Tregaron, Wales, Huw Rhys-Evans completed his studies at the National Opera Studio. He has recorded “All Through the Night” (Welsh songs with harp) and is celebrated as an interpreter of the Evangelist in the J.S.Bach Passions. He is particularly celebrated as a singer of Rossini, his engagements include Carlo/Goffredo in “Armida”, the title role “Le Comte Ory” and Torvaldo from “Torvaldo e Dorliska” at the Rossini in Wildbad Festival, Count Almaviva from “The Barber of Seville” for Opera North and Spier Opera, South Africa, Pilade from “Ermione”, Idreno from “Semiramide” for Chelsea Opera Group and Belfiore from “Il Viaggio a Reims” at the Palace of Verseille and the Strasbourg Music Festival. Huw Rhys-Evans made his Carnegie Hall debut in 2001. (Highresaudio)

Ronny De Schepper

(*) Die Safina is wel degelijk diegene die later carrière heeft gemaakt in de popmuziek. Onvoorstelbaar dat die oorspronkelijk met Jos samenwerkte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.