Uiteindelijk heeft Bart Verschaeve dan toch niet « tot het einde doorgebeten » zoals ik vorig week nog optimistisch had geschreven. Ook nu weer heeft hij de regie van « Hysteria » van Terry Johnson aan zijn compaan Hugo Van Laere overgelaten. Daarnaast gaf ook hoofdrolspeler Bert Van Tichelen er de brui aan en werd vervangen door Erik Van Herreweghe. Het is lovenswaardig dat Arca het stuk niet heeft gedumpt(zoals tal van gezelschappen plegen te doen), maar het kon niet echt meer gered worden. Zo lang het pure slapstick blijft: o.k. maar als het over incest gaat, zou men met een woordspeling op het overvloedige gebruik van de rookmachine kunnen stellen dat de grap de mist in gaat. * Van de ene waanzin naar de andere. In Theater De WAANzin aan de Nieuwe Vaart kunt u vanavond naar « De meiden » van Jean Genet (foto). Wie onlangs de film « Sister my sister » zag, kent het ware verhaal over twee hysterische zussen die als dienstmeiden hun tirannieke werkgeefster ombrachten. Jean Genet hoefde dus niet veel te verzinnen om het tot een typisch Genet-stuk te bewerken. (HLN, 22/5/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.