Lennard Kämna (foto Nicola via Wikimedia) heeft de vierde rit in de Giro, van Avola naar de flanken van de vulkaan Etna, gewonnen. De Duitser van BORA-hansgrohe klopte de Spanjaard Juan Pedro Lopez in een spurt met twee. De renner van Trek-Segafredo pakt wel de roze trui over van Mathieu van der Poel. Sylvain Moniquet klopte Mauri Vansevenant, die lang virtueel in het roze reed, voor de vierde plaats. (De Standaard)

Lennard Kämna (Wedel9 september 1996) won in 2014 de 2e etappe van de Ronde van Istrië, de 2e etappe van de Trofeo Karlsberg, hij werd zowel Duits als Europees als wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Hij won ook nog de 1e etappe en het eindklassement van de GP Rüebliland. In 2015 werd hij opnieuw Duits kampioen tijdrijden, deze keer bij de beloften. Hij won ook de 4e etappe van de Ronde van de Aostavallei. In 2016 werd hij Europees kampioen tijdrijden bij de beloften. In 2017 werd hij met Sunweb wereldkampioen ploegentijdrit in Bergen. In 2020 stapte hij over naar Bora-Hansgrohe. Voor deze ploeg heeft hij de voorlaatste etappe van de Dauphiné gewonnen. De Duitser ging er op de slotklim alleen vandoor en was duidelijk de sterkste uit de kopgroep. Voor de 23-jarige Kämna was het zijn eerste profzege. (Wikipedia

In 2020 heeft hij de eerste Alpenrit in Ronde van Frankrijk gewonnen. Nadat hij zich enkele dagen eerder nog de ritoverwinning liet afsnoepen door de Colombiaan Daniel Martinez, bleef hij deze keer een andere Zuid-Amerikaan, de Ecuadoriaan Richard Carapaz, voor.

Op 26 maart 2021 heeft hij de vijfde rit in de Ronde van Catalonië gewonnen, de derde bergrit op een rij, maar nu wel met een aankomst in het dal. De Duitser van BORA-Hansgrohe pakte uit met een stevige solo na een spectaculaire rit nadat hij eerder reeds twee dagen in de aanval was getrokken. Maar deze keer hield hij het dus uit tot op de finish. (Sporza)

In 2022 won hij de 5e etappe Ruta del Sol en de 3e etappe Ronde van de Alpen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.