Kan een klassiek artiest een « hit » hebben ? Ja, Pavarotti’s « Nessun dorma », omdat het de tune was van het wereldkampioenschap voetbal, maar ik bedoel echt een muziekstuk dat bij hem hoort en waarmee hij steeds opnieuw « scoort » (om in voetbaltermen te blijven) ? Het vioolconcerto van Karel Lodewijk Hanssens is dat alleszins voor Paul Klinck. Paul haalde dit pareltje van de vergeten Gentse componist van onder het stof en zette het op een single–CD, die het zo goed doet dat hij het concerto vanavond nogmaals mag spelen in de Bijlokefestivalhal, deze keer begeleid door het Filharmonisch Orkest van de BRTN. Oorspronkelijk had dirigent Dirk Vermeulen een totaal Gents programma voorzien, maar uiteindelijk krijgen we naast de tweede symfonie van Hendrik Waelput ook die met hetzelfde rugnummer van Brahms. * De studenten van het Gentse conservatorium zijn ook erg actief. Enkelen brengen vanavond twee eenakters in het Burgcentrum en een andere groep is te gast op de Arcazolder, terwijl de examenvoorstelling « Hotel Het Verloren Kind » nog in de Minnemeers loopt. (HLN, 8/5/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.