De moeder van Christus is een Roemeense, tenminste in de film ‘The Passion of Christ’ van Mel Gibson.

Maia Morgenstern werd op 1 mei 1962 geboren in Boekarest in een Roemeens-Joodse familie. In 1985 studeerde ze af aan de Film en Theater Academie in Boekarest. Zij begon haar carrière bij het Jeugdtheater in Piatra Neamt om vervolgens te spelen voor verschillende theaters in Boekarest. Ondertussen kreeg zij ook rollen aangeboden in Hongaarse en Roemeense films. In het buitenland is ze vooral bekend voor haar rol van Maria in ‘The Passion of Christ’. Toen de film van Gibson werd beschuldigd van antisemitisme nam zij, Joods zijnde, de verdediging van de film op zich.

Jean-Paul Van der Elst van de Facebook-pagina Roemenië Vakantieland
(Met dank aan Tudor Duică)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.