Jeroom Sebastiaan Snelders (op bovenstaande foto links naast burgemeester Luc De Ryck van Temse en ex-voetballer Piet den Boer) is een Vlaams cartoonist.

Jeroom is een zoon van Gallipoli-kenner Jul Snelders. Hij studeerde grafische vormgeving aan Sint-Lucas Gent van 1996 tot 1999, maar veranderde van richting en werd daarop illustrator en tekenaar. Ever Meulen was een van zijn leraren.
Jeroom publiceert sinds januari 1998 in het tijdschrift Humo. Jerooms bekendste cartoonfiguren zijn onder meer Tettenman, Reetman, Ridder Bauknecht en Jos, het debiele ei.
Daarnaast maakte hij in samenwerking met Jonas Geirnaert, Hugo Matthysen, Guy Mortier en Bert Delapierre ook de collagecartoons in de satirische rubriek “Het Gat van de Wereld” in Humo. Hij illustreerde ook cd-covers voor muziekcompilaties van het blad, evenals de cover van een compilatie van Het Leugenpaleis.
Vanaf seizoen 13 is Jeroom vast jurylid in het tv-programma De Slimste Mens ter Wereld, daar valt hij vooral op met grappen over zijn partner, voormalig atlete Élodie Ouédraogo. Samen hebben ze een zoon. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.