Paul Dombrecht moeten we vooral dankbaar zijn omdat hij figuren als Jan Dismas Zelenka aan de vergetelheid heeft onttrokken. Vanavond brengt hij met zijn ensemble Il Fondamento in de Bijlokefestivalhal een concert dat deze Tsjechische tijdgenoot van Bach centraal stelt. Het geestige is dat we daarnaast ook reeds voorzichtig kunnen kennismaken met Johann David Heinichen, aan wie Dombrecht volgend jaar vooral aandacht zal besteden. Wellicht introduceert hij dan wéér iemand anders, zodat de keten nog een tijdje kan blijven doorgaan, tot groot genoegen van muzikale ontdekkingsreizigers * « To boldly go where no one has gone before », zo zouden ze het in « Star Trek » formuleren. En de liefhebbers van kitscherige sciencefiction kunnen we een filmavondje in de Sphinx aanraden, want daar draait men de klassieker « Forbidden Planet » van Fred Wilcox uit 1956 * Om in hetzelfde genre te blijven, signaleren we voor de kleinsten onder onze lezers de « Ramenas die nieuwsgierig was » om 14.30 uur in het Museum voor Volkskunde. (HLN, 23/4/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.