In afwachting van een langspeelfilm werkt Vincent Bal nog eens samen met het Speelteater van moeder Eva, waar het tenslotte ook voor hem allemaal is begonnen. De voorstelling « Voetstappen in de nacht », gebaseerd op een kortverhaal van Georges Simenon, wordt « doorkruist » door videobeelden van zijn hand en muziek van Johan De Smet. Zoals we van Simenon kunnen verwachten, is het nogal een somber verhaal, maar aangezien liet door de ogen van een achtjarig jongetje wordt gezien en het zich ook tot die leeftijdscategorie richt, is het al bij al toch ook weer niet zo somber. Vanavond in de Kopergietery * Nog toneel vanavond: in Sint-Gregorius (Gentbrugge) Shakespeares « Midzomernachtsdroom » in een bewerking van Hugo Claus door Mariën Theeren; in de Tinnen Pot « Vriendinnen » van Ed Vanderweyden door Paljas en in de feestzaal van Ledeberg « Lust en list uit de kist » van Maurice De Grauwe door Maskee * Muziek is er in de Rode Pomp (Dominique Lawalrée, foto), in de Lazy River Jazzclub (Cuisine Cajun), in Vooruit (Wall of Sound) en in het Burgcentrum (Shalil Shankar op sitar). (HLN, 18/4/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.