De Rus Alexander Ghindin (foto YouTube), tweede laureaat van de Elisabethwedstrijd 1999, werd geboren in Moskou. Hij was al op dertienjarige leeftijd laureaat van een pianowedstrijd in zijn geboortestad en gaf daarna talrijke concerten in Rusland, Europa en de Verenigde Staten.

Hij concerteerde met vooraanstaande orkesten, o.m. met het London Philharmonic Orchestra onder leiding van Vladimir Ashkenazy. Alexander Ghindin speelde op het laureatenconcert in Gent het vierde pianoconcerto op. 58 van Ludwig van Beethoven.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.