Vijf jaar geleden zijn Jolien D’hoore (links) en Lotte Kopecky (rechts) in Hong Kong tot de eerste vrouwelijke wereldkampioenen in de ploegkoers gekroond.

Aangezien ze vooraf reeds de Europese titel hadden veroverd, startten onze landgenoten als favoriet en ze hebben deze favorietenrol helemaal waargemaakt. Ze staken er niet alleen fysiek met kop en schouders boven, maar vooral ook technisch. Zoals kon worden gevreesd, ging deze maiden game immers gepaard met vele valpartijen. Onze meisjes bleven in het tumult echter handig overeind en dat hadden ze te danken aan oefenbeurten achter de derny op de piste van de Gentse Blaarmeersen, waarbij hun mannelijke collega’s Kenny De Ketele en Moreno De Pauw met elk van hen ploeg vormde, waardoor ze o.a. de aflossingen uitstekend konden instuderen. Kenny en Moreno, die het hele winterse zesdagenseizoen hebben gedomineerd, komen zo dadelijk zelf op de baan om een gooi te doen naar de wereldtitel en ik wens hen langs deze weg het allerbeste. Net als hartelijke felicitaties voor onze twee historische meiden natuurlijk!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.