Vanavond, maar ook zaterdag en zondag is Anne Teresa De Keersmaeker (foto) met haar groep Rosas te gast in de Gentse opera met « Woud, three movements to the music of Berg, Schönberg & Wagner ». Dat betreft dan achtereenvolgens de Lyrische Suite, Verklärte Nacht en het derde Wesendoncklied, vertolkt door Ursula Hesse. Deze wordt hierbij begeleid door het Duke Quartet, waarover we het gisteren reeds uitvoerig hebben gehad (ook dit optreden kadert immers in de programmatie van Vooruit). De voorstelling wordt voorafgegaan door de film « Tippeke » van Thierry De Mey, die uiteraard ook zelfde muziek schreef. Hierin krijgen we Anne Teresa niet alleen eindelijk nog eens in een danssolo te zien, maar ze zingt zowaar ook. Al is « fluisteren » volgens sommigen misschien een beter woord. * ’s Middags zijn in datzelfde operagebouw pianokwintetten van César Franck en Guillaume Lekeu te beluisteren, met onder meer de betoverende Muriel Bialek op cello. (HLN 28/3/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.