In de Amstel Gold Race namen 97 renners de start om 237km te koersen. Het is Joop Zoetemelk die na 65km de basis heeft gelegd van eerste schifting en het gezelschap kreeg van Willy Scheers. Zij zouden tot 1’ uitlopen. Het is tijdens de eerste doortocht te Meerssen een 60tal kilometers later dat een groep van een 20tal renners kwam aansluiten. Rik van Linden die niet mee was heeft het dan toch voor mekaar gekregen om na een 20tal kilometers aansluiting te krijgen samen met de overige renners die nog in koers waren. Dit was het moment voor Jan Janssen om voorsprong te nemen, door een val op 45km van het einde was ook hij er aan voor de moeite. Maar door de uitval van Janssen werd de groep kanshebbers tot 20 herleid. In de finale was het Jos van der Vleuten die wegreed, Frans Verbeeck reageerde en ook Joop Zoetemelk kwam aansluiten. Vervolgens sloten ook Vianen, De Geest en Walter Planckaert aan. Zoetemelk heeft nog een ultieme poging gedaan waardoor enkel De Geest en Planckaert mee waren. In de spurt had Walter Planckaert geen tegenstand en won voor Willy De Geest en Joop Zoetemelk. Op 14” werd Gérard Vianen 4e voor Willy Planckaert, André Dierickx, Frans Verbeeck, Gerben Karstens, Rik Van Linden en werd Willy Teirlinck 10e. (Willy op het Seniorennet)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.