Good time jazz komt een beetje te weinig aan bod de laatste tijd. Daarom openen we graag met the Mardi Gras Jazzband, die om 21 uur optreedt in de Lazy River Jazz Club (Stadhuissteeg). * Jazzliefhebbers die ingewikkelder structuren verkiezen, kunnen terecht in de Gele Zaal voor het Steve Potts Quartet. * Wie dan anderzijds wel van koperblazers houdt, maar niet van jazz, die kunnen we het Belgian Brass Ensemble aanraden. Onder leiding van Dirk Brossé (foto) luistert deze de tiende verjaardag van het Vormingswerk voor Mentaal Gehandicapten op in het ICC (Citadelpark). Op het programma onder andere werk van Purcell, Händel, Gershwin, Bemstein en natuurlijk Dirk Brossé zelf. * Intimisten kiezen voor de opera of de Rode Pomp. Daar geven respectievelijk sopraan Sylvia Haijen en violiste Anja Muyldermans een recital, aan de piano begeleid, de eerste door Erik Pirotte, de tweede door Joulia Datieva. De ene brengt klassiekers uit het Franse operarepertoire, de andere minder bekende Russische muziek. Beiden zijn gemakkelijk combineerbaar: de opera op de middag, de Pomp ’s avonds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.