Moet Taptoe het met heel wat minder geld stellen, dan was hun musical « Reggae Peggy » toch ook heel ambitieus van opzet. Er kwam immers film bij te pas, poppenfilm uiteraard maar ook tekenfilm. De kinderen werden aangespoord om op scène met videomateriaal te werken en een heuse reggae-groep, The Skyblasters, moest de muziek van Herman Elegant kleur geven. Alles bij mekaar misschien té veel hooi op de vork.

En toch is de ontgoocheling die wij achteraf voelden, niet te wijten aan de risico’s die men heeft genomen, maar wel aan het aller-essentieelste van dergelijke productie: het gebrekkige scenario en meer bepaald de uitermate flauwe dialogen. Grappen als een producer die een « kont-rakt » heeft met een sponsor, dat kan toch niet! Om dan nog van de vreselijke vermenging van Nederlands met een soort van film-Amerikaans te zwijgen. (RDS in De Rode Vaan nr.15 van 1987)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.