Maria Teresa Garatti (foto) speelde op een Steinway (met opengeklapte vleugel dan nog wel zodat het klankonevenwicht nog wat beklemtoond werd) het concerto in do groot voor klavier en strijkers van Tomaso Giordani. Dat kàn niet natuurlijk. Volgens Hubert Coutteau hadden I Musici echter wel degelijk een clavecimbel gevraagd voor het concert in de Antwerpse Elisabethzaal op 04/03/1992.

Aldo d’Amico was aangekondigd als solist voor het concerto nr.3 in sol groot voor cello en strijkers van Boccherini, maar hij was er niet. Uit de aankondiging viel niet direct op te maken, wie zijn vervanger was. Hij heette Vito, dat is zeker, maar verder… Domingo? Nogal wat foutjes (wegens vervanging op het laatste moment?). De basso continuo ontbrak. (En dan denkt een mens jaren later dat het wel op het internet te vinden zal zijn, maar Vito Domingo is enerzijds een kledinglijn en anderzijds een d.j., dus die zullen het wel niet zijn.)

Federico Agostino made his debut as a soloist at the age of 16, playing Mozart under the baton of the late Carlo Zecchi. Ever since, he has performed throughout the world as a recitalist, soloist with orchestra, and as concertmaster of the legendary Italian ensemble I Musici. In die hoedanigheid was hij wellicht de eerste viool in het kwartet nr.3 in me bemol groot op.23 van Paisiello. “Een goed conservatoriumconcert…” noemde Hubert Coutteau het. In 2017 speelde Agostino kamermuziek van Johannes Brahms samen met Derek Han, de man die voor het Kruidvat alle Mozart-klavierconcerti heeft opgenomen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.