Het rubriekje “Volgende week op de beeldbuis” in De Rode Vaan was eigenlijk van Lode De Pooter, maar af en toe (bij ziekte of vakantie) mocht ik soms eens zijn plaats innemen. Zoals veertig jaar geleden bijvoorbeeld!

Op zaterdag 27 februari wordt de reeks « Hit hit hoera » die muzikale successen uit de jaren ’60 brengt, afgesloten met een zesde en laatste aflevering. Zij behandelt de periode ’69-’70 en dat is al heel lang geleden. Iets voor de mensen met een goed geheugen. * Muziek uit Senegal, Gabon, Zaïre en Kenia is er op zondag 28 februari te beluisteren in een tiende aflevering van het programma « Van straten en pleinen ». Dat is iets voor lui met een lange adem. * Op maandag 1 maart begint een nieuwe maand, een goed moment dus om met zelfstudie aan te vangen. In het wetenschappelijk magazine « Horizon » is er dan kans om iets bij te leren over maagziekten. Ook herhaalde ongevallen aan bepaalde kruispunten, het luchtleidingssysteem van Schiphol en het veelvuldig reproduceren van zekere kristallen kunstvoorwerpen komt ter sprake. * Jongeren die graag uitblinken, die een medaille, een beker of een plakket trachten te winnen worden op dinsdag 2 maart ten toon gesteld in het magazine « Toets ». De reactie van leeftijdsgenoten zonder ambities komen speciaal ter sprake. Wij maken enkel een keuze na afloop van de uitzending. * Het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst te Ieper komt op woensdag 3 maart ter sprake in « Openbaar kunstbezit ». * Toen wij jong waren dronken wij nooit alcohol. Ondertussen hebben wij onze schade wel opgehaald maar het schijnt dat er nu steeds jeugdigere jongens en meisjes aan de toog hangen. Even hun problemen beluisteren op donderdag 4 maart in « Een vinger in de pap ». * Op vrijdag 5 maart tenslotte zingt en vertelt Wim De Craene in « Dzjin ». Waarom niet ?

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.