Na het drukke weekend, waardoor we alweer twee concerten niet konden vermelden, heeft de Rode Pomp vanavond geen concurrentie te vrezen. Alle melomanen kunnen dus terecht op het eerste concert van de laureaten van de Orpheusprijs 1997 (morgen en overmorgen volgen er nog twee concerten). De Stichting Orfeus, geleid door Raoul De Smet (foto), organiseert reeds sedert tien jaar een internationale wedstrijd voor jonge musici, die zich vooral willen richten op hedendaagse kamermuziek. De eigen Belgische componisten vormen daarbij een verplicht onderdeel. In het verleden werden onder meer Luc Vaes, Regina Ederveen en Ivan Ergiev reeds bekroond. Wie het dit jaar werden, is nog een verrassing, maar een jury bestaande uit onder andere Claude Coppens en Jacques Leduc, staat er borg voor dat telkens weer kwaliteit gelauwerd wordt. De concerten beginnen om 20 uur en er wordt een eenheidsprijs van 200 frank per concert gevraagd. — DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.