Vlad Weverbergh is de zoon van Julien Weverbergh en operazangeres Stoianovic en studeerde klarinet bij Walter Boeykens. Veerle is slechts zijn halfzuster, net als Ingrid, diegene die met Jotie ’t Hooft is getrouwd. Eén van de laatste foto’s van ’t Hooft is trouwens met de pasgeboren Vlad in zijn armen.

Naast zijn klassieke carrière is Vlad vooral bekend van het Trio Dor, “dor being a Romanian word roughly meaning nostalgia or longing“, zoals hijzelf uitlegt op zijn Engelstalige website. En hij gaat verder: de groep “combines a highly personal mixture of original compositions and standards from the klezmer, tango and musette repertoire, with plenty of room for improvisation.”
Vlad Weverbergh also plays with the trend-setting musical ensemble “Champ d’Action”. He has furthermore been invited to join “I Solisti di Vento”, an ensemble of the best Belgian wind instrumentalists.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.