Ik heb Martha Argerich pas leren kennen toen ze al, nou ja, laten we zeggen “een rijpere vrouw” was. Ik viel dan ook zowat achterover toen ik op zoek ging naar een foto van haar en vaststelde dat zij in haar jeugd zowaar een soort van existentialistische vamp is geweest!

Het weekend barst weer uit z’n voegen. We proberen een overzicht te geven van Martha Argerich tot Raymond Van het Groenewoud. * Morgenavond vindt in het museum Dhondt-Dhaenens in Deurle inderdaad een zeer bijzonder concert plaats met de Argentijnse pianiste Martha Argerich in de hoofdrol. Zij heeft ook haar protégé, de jonge Russische trompettist Sergei Nakariakov, meegebracht. Samen vertolken ze het dubbelconcerto van Sjostakovitsj, terwijl Martha ook het tweede Beethovenconcerto aanpakt. Het begeleidende orkest, I Fiamminghi, speelt daarnaast nog werk van Haydn. * Een harde dobber voor de Stadsconcerten, die op dezelfde avond uitpakken met Zeger Vandersteene, die liederen brengt van Vaughan Williams, Van Landeghem en Fauré. * Voor de jongens van het Gehoorcafé in de Huidevetterskaai is de concurrentie minder van toepassing, want zij geven een avond over homo’s die rockgeschiedenis schreven. * Raymond Van het Groenewoud hoort daar dus niet bij, ook al schreef hij wel degelijk rockgeschiedenis. Hij is maandagavond gratis te beluisteren in Trefpunt, bij Sint-Jacobs. – DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.