Veertien jaar lang hebben we niks meer vernomen van Vera Coomans, waarmee we nochtans dweepten toen ze destijds de specifieke stem was van Rum of van Madou. En toen was ze er vorig jaar plotseling weer tijdens de Gentse Feesten en meteen was het weer prijs. De man die haar terugbracht, zit nu naast haar op de scène: accordeonist Philip Hoessen. Vanavond zijn beide artiesten gratis te bewonderen om 22 uur in de Hotsy Totsy aan de Hoogstraat. * Vera Coomans verloochende dus de gitaar voor de accordeon, maar anderen blijven dit instrument nog trouw. Jean Van der Schueren bijvoorbeeld speelde in die tijd bij de popgroep Irish Coffee. Hij ruilde de elektrische gitaar voor de klassieke, herdoopte zichzelf tot Juan de Granero en is vanavond te horen in de zaal Cocteau aan de Palfijnstraat. In hetzelfde programma is er ook nog Humble Grumble die « Zappafolk » brengt. * En ook gitaarmuziek op de Arcazolder vanavond. Sybrand Dijkstra en Koen Leys omlijsten « Spelbreker », een stuk van Audrey De Vlieger. – DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.