Het is morgen al vijftien jaar geleden dat de Amerikaanse liedjesschrijver Ray Evans (links op bovenstaande foto) is overleden. He is best known as half of a songwriting duo with Jay Livingston (rechts) that specialized in songs composed for films. Livingston wrote the music and Evans the lyrics. De dame in het midden is actrice Jane Russell die hen in 1948 de oscar overhandigde for the song “Buttons and Bows”, written for the movie The Paleface.

Raymond Bernard Evans studeerde op een high school in Pennsylvania. Daar haalde hij een graad in economie en speelde klarinet in de schoolband.
Livingston en Evans wonnen Academy Awards voor het nummer Buttons and Bows in 1948, geschreven voor de film The Paleface (zie hierboven), maar ook in 1950 voor het nummer “Mona Lisa”, geschreven voor de film Captain Carey, U.S.A.; en in 1956 voor het nummer “Que Sera, Sera”, geschreven voor de film van Alfred Hitchcock The Man Who Knew Too Much en gezongen door Doris Day. Een ander bekend nummer dat Evans met Livingston schreef was het nummer “Tammy”, geschreven voor de film Tammy And The Bachelor uit 1957. Livingston en Evans schreven ook populaire TV themes voor shows als Bonanza. Ik heb echter nog nooit een gezongen versie daarvan gehoord, dus men kan zich afvragen wat de bijdrage van Evans hierbij was.
Evans, die Joods was, stierf op een leeftijd van 92 jaar in Los Angeles, precies 42 jaar na het overlijden van Nat King Cole, die “Mona Lisa” zo bekend had gemaakt. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.