Er zijn meerdere sporters die zowel aan de zomerspelen als aan de winterspelen hebben deelgenomen. Er zijn er zelfs – denk ik toch – die op beide spelen een medaille hebben behaald. Maar er is er slechts één die tweemaal een gouden medaille heeft kunnen veroveren en dat is de Amerikaan Eddie Eagan en dat gebeurde morgen precies negentig jaar geleden…

Edward Patrick Francis Eagan werd geboren in een arme familie in Denver. En toch studeerde hij rechten aan de Universiteit van Yale en later aan de Universiteit van Oxford. In 1920 bokste Eagan op de Olympische Zomerspelen in Antwerpen, de eerste Spelen na de Eerste Wereldoorlog. Hij werd olympisch kampioen in de licht-zwaargewichtklasse. Hij was ook deelnemer aan de bokswedstrijden tijdens de Zomerspelen van 1924 in Parijs, maar wist daar geen medaille te winnen.
Eagan nam in 1932 voor de derde keer deel aan een olympisch evenement. Als lid van het viermansbobslee team, werd hij olympisch kampioen op de Winterspelen in Lake Placid.
Eagan werd later advocaat van beroep en was een kolonel in het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij overleed op zeventigjarige leeftijd in Rye in de staat New York. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.