De Amerikaanse wielrenner Joe Parkin viert vandaag zijn 55ste verjaardag.

Wilfried Journée schrijft over hem op de Wielersite: “In 2008 publiceerde Joe Parkin het boek A dog in a hat (*) waarin hij zijn ervaringen in de wielersport beschrijft. Hij beoefende BMX, cyclocross, mountainbiking, wegkoersen, van het laagste tot het hoogste niveau. Bob Roll was zijn raadgever, Adri Van der Poel zijn voorbeeld, en de ploeg Tulip (met José De Cauwer als sportdirecteur, RDS) het beste wat hij ervaarde. Volgens Parkin is België ‘the place to be’ om in deze sport groot te worden. Parkin vertelt de Amerikanen dat er veel meer is dan Armstrong en verder niets.”
En gewezen ploegmaat bij Tulip, Colin Sturgess, voegt eraan toe: “Hoewel hij in zijn carrière weinig resultaten behaalde was hij een toegewijde en zeer professioneel renner die zijn kansen opofferde voor zijn ploegmaats. Een grote jongen!”

Ronny De Schepper

(*) Dat boek ken ik niet. Ik zie wel op goodreads dat op dit eigenste ogenblik Stephan van Uijtregt “Come and gone” aan het lezen is, het vervolg op “A dog in a hat” en blijkbaar een tegenvaller…

parkin

Een gedachte over “Joe Parkin wordt 55…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.