Nancy Argenta is een Canadese sopraan die haar studies deed bij Peter Pears, Gérard Souzay en Vera Rosza en die ik heb gehoord in “King Arthur” in Gent, maar vooral in een schitterend Purcell-concert in Brugge (1995).

In een concertante versie van “Orfeo ed Eurydice” in het PSK (1996) bleek ze echter over weinig dramatische kracht te beschikken. Kort daarop was ze te zien in een barokopera van de Munt, weliswaar geleid door Sigiswald Kuijken en dus met een restrictieve regisseur, “maar ik ben toch benieuwd wat ze ervan bakt,” zo schreef ik indertijd. Ik kan me echter niet herinneren dat ik het resultaat ooit heb gezien. Ik weet trouwens niet eens meer over welke opera het gaat. Misschien was het wel “Don Giovanni”, want die heeft ze in oktober 1995 opgenomen samen met La Petite Bande. Zij zong daarin de rol van Zerlina. Drie jaar eerder had ze met Sigiswald Kuijken overigens ook al “Cosi fan tutte” opgenomen. Hierin zong ze de rol van Despina. Beide CD’s zijn tegen een heel goedkope prijs te verkrijgen in de winkels van het Kruidvat.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.