De Cavern Club is een club in Liverpool die bestaat sinds 16 januari 1957. Het was in eerste instantie een jazzclub, maar werd in de jaren zestig onder druk van het jonge publiek een beatclub. De rock’n’roll werd dus overgeslagen. De club geniet vooral bekendheid vanwege The Beatles die er op 2 augustus 1961 voor de eerste maal als huisband optraden en er later, op 9 november 1961, kennis maakten met hun latere manager Brian Epstein. In totaal traden ze er 292 keer op tussen 1961 en 1963.

De coverband The Cavern Beatles zijn hier naar vernoemd en treedt nog regelmatig op in de huidige Cavern Club (zie verder), alsmede vele andere coverbands zoals “The Shakers”, “The Mersey Beatles”, “Made in Liverpool” en rock’n’roll party bands zoals “The Rockits”.

De tweede drummer van de Beatles, Ringo Starr, had al eerder opgetreden in de club, namelijk op 25 mei 1960 met zijn toenmalige band Rory Storms and the Hurricanes.

De Cavern Club werd in 1973 afgebroken. Vijfduizend stenen werden geveild en kwamen onder meer terecht in musea als het Egri Road Beatles Múzeum in Hongarije en Museo Beatle in Argentinië. In zowel 1984 als in 1991 werd de club, op een andere locatie, heropend. Ikzelf bracht in 2003 een bezoek aan die in Mathew Street nr.10. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.