Dit weekend staat in het teken van Oost-Europa. * In de Rode Pomp speelt vanavond het Spectra Ensemble. Morgenavond staat het strijkkwintet Q02 er op het podium. De muzikanten brengen werk van hedendaagse Roemeense componisten, afgewisseld met composities van eigen bodem. * Hetzelfde procédé wordt toegepast in de Gele Zaal, maar dan wel met Russische componisten. Daar speelt vanavond het Ictus Ensemble en morgen is het orkest Oxalys aan de beurt. * Het meer klassieke orkest Nuove Musiche geeft vanavond in de Bijloke-Festivalhal een nieuwjaarsconcert, dat betekent dus dat er vooral Johann Strauss (foto) op het programma staat. Daarnaast komt ook werk van Rossini, Puccini en Grieg aan bod. * Wie de wandelvoordracht over de artistieke wisselwerking tussen Frankrijk en België wil bijwonen op zondagochtend om 10.30 uur in het Museum voor Schone Kunsten, moet vooraf reserveren op het telefoonnummer 09/222.17.03. * Zondagnamiddag spelen Derek en Vis in De Wilde Zee en maandagavond zetten Roland en Kris De Bruyne in Trefpunt hun beste beentje voor. Deze laatsten brengen een Bob Dylan-programma. Beide concerten zijn gratis. — DSRG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.