Pierre-Luc Périchon (Bourg-en-Bresse4 januari 1987) is een Frans wielrenner die sinds 2019 rijdt voor Cofidis, Solutions Crédits (foto Erik Westerlinck).

Hij werd kampioen ploegkoers bij de nieuwelingen en junioren, samen met Guillaume Perrot, en later bij meerdere onderdelen en leeftijdscategorieën behaalde hij een podiumplaats op de nationale kampioenschappen, waaronder een derde en een tweede plaats op de ploegkoers bij de elite, nog steeds samen met Perrot.

In 2011 won hij, als elite zonder contract Boucles de l’Artois, een grote Franse wielerwedstrijd. Daarna volgde de 2e etappe van de Ronde van Loir-et-Cher. In 2012 won hij Parijs-Camembert en in 2013 de 7e etappe van de Ronde van Bretagne. Dan springen we naar 2016 toen hij de 3e etappe van de Ronde van Savoie heeft gewonnen. In 2017 was hij de beste in de 5e etappe van de Ronde van Savoie, waar hij ook het bergklassement won. Daarna won hij nog de Duo Normand samen met Anthony Delaplace. In 2018 was hij primus in de Polynormande. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.