In Spanje viert men vandaag de Toma de Granada (Dag van de Overwinning). Dat is de inname van Granada en de overwinning van het leger van Castilië en Aragon op de Arabieren. Sultan Abû Adeil-lah geeft zich over. In de vroege ochtend van 2 januari 1492 overhandigt hij de sleutels van het Alhambra, het islamitische paleis van de Arabieren, aan de Spaanse bevelhebber Gutierre de Cárdenas. De Arabische bezetting neemt een einde. Christoffel Columbus schrijft in zijn dagboek: ‘’Op deze dag zag ik de koninklijke vaandels die werden gehesen op de torens van het Alhambra en de Moorse koning die de stad verliet’. Onnodig te zeggen dat de viering van de ‘Dag van de Overwinning’ momenteel erg ter discussie staat: hij zou beledigend zijn voor migranten. (Luc Pauwels op doorbraak.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.