Heel zelden komt ze met haar kunstwerken naar buiten. Maar de knappe en heel authentieke schilderijen van Yolanda De Bock uit Sint-Pauwels stralen heel veel talent en vakmanschap uit. Haar impressies zijn een verademing in onze rumoerige tijd.

In december 2016 verscheen een spraakmakend kunstboek waarin een groot aantal schilderijen van Yolanda werden gebundeld. “Verbazend Waasland” is de voorlopige titel. De publicatie van ongeveer 300 bladzijden op A4-formaat – een kanjer! – loodst ons langs alle mogelijke memorabele plekjes in het Land van Waas, van Kemzeke tot Kruibeke, van Doel tot Waasmunster, van Sint-Gillis tot Lokeren. Kerken, kapellen, kastelen en nog veel meer sfeervolle plekjes brengt Yolanda De Bock (°Kemzeke, 1957) danig poëtisch in beeld. De Twistkapelletjes in Sint-Pauwels, Koveken in Lokeren, de ballons in Sint-Niklaas, de weemoedvolle Wase Scheldekant met Rupelmonde en Temse, Gaverland in Melsele, het Meerdonk van Leo Vercruyssen… verrukkelijke ankerpunten in onze mooie streek. Ze werden allemaal met uiterste zorg geschilderd en kunstzinnig weergegeven.
De teksten werden geschreven door journalist-publicist Wouter Vloebergh uit Sint-Niklaas, die eerder al een handvol boeken over het Land van Waas realiseerde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.