De Nederlandse violiste Isabelle Van Keulen viert vandaag haar 55ste verjaardag.

De lerares van Isabelle Van Keulen aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, Davina Van Wely (1922-2004), was bevriend met de Harnoncourts, zodat Isabelle van bij de start reeds vertrouwd was met de historische uitvoeringspraktijk. Later zou ze ook in Salzburg studeren aan het Mozarteum bij Sandor Vegh. Daarna zou ze nog masterclasses volgen bij Paul Van Nevel en Jos Van Immerseel. Maar alhoewel ze een vast duo vormt met pianist Ronald Brautigan, speelt ze zelf niet “à la camembert”. Het weerhield er haar niet van (misschien zelfs integendeel) om sindsdien een internationale carrière op te bouwen. In 1983 won ze zilver in het ‘Yehudi Menuhin Concours’ in het Engelse Folkestone, en in 1984 de hoofdprijs in het concours ‘Young Musician of the Year’ in Genève. Sinds 2009 is Van Keulen artistiek directeur en concertmeester van het Norwegian Chamber Orchestra. Zij bespeelt een Guarneri del Gesu viool uit 1734.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.