De Amerikaanse acteur Beau Bridges viert morgen zijn tachtigste verjaardag.

Lloyd Vernet Bridges III werd geboren in Los Angeles in een acteursfamilie. Hij is namelijk de zoon van Lloyd Bridges (bij mijn generatie vooral bekend als het hoofdpersonage uit de televisieserie Sea Hunt), die in 1938 huwde met actrice Dorothy Dean Simpson, met wie hij tot aan zijn overlijden samen bleef. Samen kregen ze vier kinderen. Daarvan werden zonen Beau en Jeff nog succesvollere acteurs dan hun vader. Dochter Cindy niet, maar zij verscheen wel samen met haar vader in diens laatste film Meeting Daddy. De tweede zoon Garrett Myles Bridges stierf twee maanden na zijn geboorte in 1948 aan wiegendood. Het onderscheid tussen Beau en zijn oudere broer Jeff wordt nog eens extra in de verf gezet in de film “The fabulous Baker Boys” van Steve Kloves (die ook het scenario schreef): Jeff als de nonconformist Jack en Beau als de saaie Frank die het boeltje (een nightclub-piano-duo, waarbij Michelle Pfeiffer zich als zangeres aansluit) wel draaiende houdt. Het was pas de tweede keer dat de twee broertjes tesamen in een film te zien waren (na hun debuut in 1950 in The Company She Keeps), terwijl Jeff wel reeds zowel met mama als papa Lloyd te zien was in “Tucker”. Beau Bridges van zijn kant was in 1994 te zien in “Secret sins of the father” samen met vader Lloyd.
Beau Bridges (waarom hij “Beau” werd genoemd ziet men in bovenstaande foto) won Golden Globes voor zijn rollen in de televisiefilms Without Warning: The James Brady Story (1991) en The Positively True Adventures of the Alleged Texas Cheerleader-Murdering Mom (1994). Daarnaast werden hem meer dan vijf andere acteerprijzen toegekend, waaronder Emmy Awards voor beide eerdergenoemde films en een derde Emmy voor televisiefilm The Second Civil War. Onlangs wilde ik hem aan het werk zien in de rampenfilm “10.5: Apocalypse” van John Lafia uit 2006. De 10.5 slaat op de sterkte van een aardbeving in Californië op de schaal van Richter en daarmee begint de film inderdaad ook, maar het botsen van de tectonische platen veroorzaakt vooral tsunami’s en vulkaanuitbarstingen, alleszins komt dit meer aan bod in deze film waarin de obligate oudjes een gastrol vertolken (Beau Bridges als de president van de VS, Frank Langella als de “mad scientist” die het allemaal had voorzien maar niet werd geloofd). Ik ben er zeker van dat het op de een of andere manier allemaal wel in orde komt (het driften van hele continenten tegengaan, dat moet toch maar een kleine moeite zijn, nietwaar?), maar hoe dat weet ik niet, want Scarlet liet het weer eens afweten wat opnemen betreft…(Wikipedia)

Een gedachte over “Beau Bridges wordt tachtig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.