Het is vandaag tien jaar geleden dat de Franse wielrenner Georges Talbourdet is overleden. Alhoewel hij pas zestig jaar was (hij is gestorven precies op zijn verjaardag), kan ik nergens een doodsoorzaak vinden. Zijn grootste verwezenlijking is ongetwijfeld dat hij als neoprof in 1974 al onmiddellijk kampioen van zijn land werd vóór Alain Santy en Bernard Bourreau (foto Twitter).

Né à Erquy, le 5 décembre 1951 et demeurant à Pléneuf-Val-André, il avait porté les couleurs des équipes Gan-Mercier et Peugeot et s’était adjugé le titre de champion de France dans des conditions de course très difficiles. Il avait également brillé sur les routes du Tour de France en se classant respectivement 13e (2e Français derrière Bernard Thévenet) et 21e des éditions 1975 et 1976.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.