De met veel tam-tam aangekondigde « Euroshow » is veertig jaar geleden een ware mislukking geworden. Er werd (zogezegd) door tien Europese stations aan meegewerkt die elk een muzikaal fragment zouden verzorgen. In werkelijkheid handelde het hierom een (Frans) samenraapsel van een aantal dans- en zangspots die men uit de voorraadschuur had gehaald en waartussen men dan nog enkele korte sketches gekleefd had o.a. met onze bloedeigen Urbanus als de plezantste. Konden sommige poppen-sequenties bevredigen (b.v. deze met de legerofficier die zelfmoord pleegde en deze met de Romeo en Julia-wormen in het doodshoofd) dan was het voor de rest armoe troef. En het zelfvoldane handgeklap dat men tussen elk nummertje inlaste, paste erbij als een tang op een varken. Eén zaak leerden wij toch bij : de Belgische realisator heette volgens de eindgeneriek Erbuer John. En wij die altijd dachten dat het John Erbuer was… (Ronny De Schepper in De Rode Vaan nr.49 van 1981, foto YouTube)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.