Morgen zal het al 75 jaar geleden zijn dat de film The Best Years of Our Lives van William Wyler in première ging. Het verhaal van drie oorlogsveteranen (Fredric MarchDana Andrews en Harold Russell) die (net als de regisseur zelf) terugkeren uit de oorlog en weer proberen te wennen aan het alledaagse leven. De film werd genomineerd voor acht Oscars en won er uiteindelijk zeven, waaronder, net als Mrs.Miniver, die voor Beste Film. Ook kreeg Wyler zijn tweede Oscar voor Beste Regisseur. Die dag werd ook Jacky Lafon geboren, die helaas nooit een Oscar heeft gekregen voor haar vertolking van Zatte Rita in de VTM-soap “Familie”. Een regelrechte schande!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.