Morgen zal het tachtig jaar geleden dat David Porter werd geboren (foto GWaddell81 op de Engelstalige Wikipedia). Samen met Isaac Hayes schreef hij o.a. “Soul man” en “Hold on, I’m coming” voor het duo Sam & Dave. Gezien zijn voornaam wordt hij dan ook vaak verward met de “Dave” uit het duo, maar dat is Dave Prater, een man waarover heel wat te vertellen valt en dat vind je dan hier.

David Porter, die werd geboren in Memphis Tennessee, begon zijn carrière door (o.a. met klasgenoot Maurice White die later Earth, Wind and Fire zou oprichten) na schooltijd in de kerk te zingen. Hij kwam bij Satellite Records als songwriter in dienst doordat hij in de kruidenierswinkel aan de overkant van het pand van Satellite werkte en hij het label vroeg of zij overwogen om soulmuziek op te gaan nemen. Kort daarna veranderde Satellite Records haar naam in Stax Records en verlegde het inderdaad de focus naar soulmuziek. Daar vormde hij gedurende lange tijd een succesvol songwritersduo met Isaac Hayes.

Porter heeft aan meer dan 1.700 composities bijgedragen van artiesten als Aretha FranklinJames BrownCeline DionOtis ReddingDrakeZZ TopTom JonesTed NugentBonnie RaittWu-Tang ClanEminemPatsy ClineAlbert King en Eurythmics. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.