De Duitse wielrenner Nikias Arndt (bovenstaande foto Nicola via Wikimedia; onderstaande foto Erik Westerlinck) viert vandaag zijn dertigste verjaardag.

In 2006 maakt Arndt al naam door op de baan Duits kampioen bij de nieuwelingen te worden op het onderdeel puntenkoers. Het daarop volgende jaar werd hij wederom Duits kampioen, ditmaal op het onderdeel achtervolging. In zijn eerste jaar als junior in 2008, werd Arndt derde op het onderdeel achtervolging tijdens de Duitse kampioenschappen. In 2009 werd hij op dit onderdeel Duits kampioen bij de junioren en won hij tevens het goud op het onderdeel ploegenachtervolging met Tobias BarkschatMichel Koch en Lars Telschow. Bij het wereldkampioenschap voor junioren in Moskou won Arndt twee bronzen medailles, één op het onderdeel ploegenachtervolging en één op het onderdeel omnium.

In 2010 voegde Arndt zich bij LKT Team Brandenburg. In april behaalde hij zijn eerste UCI-zege op de weg, met winst in de vierde etappe van Cinturón a Mallorca. Hierop volgden nog de ritzege in de zesde etappe van de Ronde van Thüringen, de derde etappe van de Ronde van Alanya en de eindoverwinning in diezelfde wedstrijd. In 2011 deed Arndt mee aan het WK baanwielrennen in Apeldoorn, waar hij zevende werd op de individuele achtervolging en zevende op het onderdeel ploegenachtervolging. In juni won Arndt opnieuw een etappe in de Ronde van Thüringen. In 2013 maakte hij zijn profdebuut bij Team Argos-Shimano. Hij won dat jaar de 3e etappe van de Arctic Race of Norway, waar hij ook het jongerenklassement won. In 2014 won hij de 3e etappe in het Critérium du Dauphiné en in 2015 de 6e etappe van de Ronde van Alberta.

In de Ronde van Italië 2016 won Arndt de slotetappe naar Turijn nadat de aanvankelijke winnaar, Giacomo Nizzolo, werd gediskwalificeerd wegens onreglementair sprinten. In 2017 won hij de Cadel Evans Great Ocean Road Race en in 2019 de 8e etappe van de Ronde van Spanje (Wikipedia).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.