Veertig jaar geleden bracht Ringo Starr “Wrack my brain” uit, een single uit zijn achtste solo-album…

Op 24 juli 1978 was “De Avond Spits” van Frits Spits van start gegaan, één van de meest legendarische radioprogramma`s op de Nederlandse radio. Dat was mede dankzij de wekelijkse Steunplaat, waarvan ik meteen een grote fan was. Andere populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick” kan ik me daarentegen niet meer herinneren.  Op 30 november 1981 viel de keuze van Frits Spits op ‘Wrack my brain’ van Ringo Starr. Het nummer werd gepend door zijn voormalige Beatles-collega George Harrison. Het nummer stond op Ringo`s achtste studio album ‘Stop and smell the roses’. Op het album stonden ook composities van Paul McCartney, Harry Nilsson, Ronnie Wood en Stephen Stills. Hoewel Ringo vier maal de top tien van de Veronica Top Veertig haalde met ‘It Don`t Come Easy’, ‘Back Off Boogaloo’, ‘Photograph’ en ‘You`re Sixteen’, lukte dat niet met ‘Wrack my brain’. Het nummer stond wel vier weken in de Tipparade, mede dankzij Frits Spits dus. (Hitzound)

“In 1980, Starr was hopeful for a comeback. Lennon had written two great songs for him and George Harrison offered up a third. But the former’s tunes quickly became off-limits after his murder in December: a demo of Nobody Told Me was set aside to become a posthumous Lennon hit and the playful country tune Life Begins at 40 was now gruesomely inappropriate. As for Harrison’s contribution, he kept All Those Years Ago, revamped as a tribute to his late bandmate, and offered Starr this uptempo bit of fun in exchange. The track, which peaked at Number 38, became his final single to chart.” (Rolling Stone)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.