Badry Maisuradze was een 28-jarige tenor uit Georgië toen ik hem aan het werk hoorde in The Cardiff Singer of the World 1995.

Ook hij is het type van de ouderwetse (zelfs op 28 jaar) Russische zanger, maar hij heeft z’n repertoire wel mee natuurlijk, namelijk toen hij een lied van Rachmaninov zong. Zijn optreden viel toevallig samen met een voetbalwedstrijd in Cardiff van Georgië tegen Wales. Hij is (ondanks zijn fysiek) ook filmacteur en zong nadien “E lucevan le stelle”. Ook voor hem geldt de wet van de stiff competition. Toch mocht hij er nog een derde aan toevoegen: zo’n opzwepende Mussolini-aria uit “Il Corsaro” van Verdi. Jurylid Kok vond hem ook te onstuimig, af en toe zelfs vals en veel te luid. Carlo Rizzi was die avond de dirigent van het Welsh opera-orkest geloof ik, dat afwisselt met het Welsh nationaal orkest van Michael Friedman.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.